Direct zakelijk contact Direct particulier contact

Wolthuizen

In het jaar 1886 start Johannes Wolthuizen in Kolderwolde (Friesland) een bodedienst, uitgerust met handkar, paard en wagen. In 1910 wordt deze bodedienst overgenomen door zoon Klaas Wolthuizen. De zoon van Klaas, Johannes, staat sinds 1939 aan het roer van de onderneming en breidt de bedrijfsactiviteiten uit met een fouragehandel en veevervoer. In 1965 neemt zoon Klaas het familiebedrijf over en hij drukt zijn stempel op de onderneming door het transportgedeelte van zijn bedrijf te vergroten. De fouragehandel en het veevervoer worden afgestoten.

De grote verhuizing van Oudega (GS) naar Heerenveen vindt plaats in 1982. Het bedrijf groeit uit en richt zich inmiddels ook op de verhuismarkt. Vanaf begin jaren negentig doen de zonen van Klaas hun intrede in het bedrijf en groeit het bedrijf uit tot een gespecialiseerd verhuisbedrijf, gekenmerkt door een persoonlijke benadering, gemotiveerd personeel en een modern, goed onderhouden en schoon wagenpark.

Stilma

In 1908 neemt Willem Stilma een bestel- en afhaaldienst over in Sneek, waarbij hij ‘verhuisbedrijf Stilma' opricht. In 1924 komt Pieter Stilma de gelederen versterken en het bedrijf groeit enorm. Het groeit uit tot een begrip in de verhuiswereld waar nu nog over gesproken wordt. Het paardentractiebedrijf wordt verkocht in 1958 en Pieter Stilma gaat als enige eigenaar verder. In 1973 neemt zijn zoon Ulbe het bedrijf over, en Ulbe's zoon Pieter groeit ook op in het verhuisbedrijf.

Samen één: Wolthuizen Stilma Verhuizingen B.V.

In 2003 wordt het bedrijf Stilma Verhuizingen door Wolthuizen overgenomen. Hierdoor ontstaat er een verhuizer met meer dan honderd jaar ervaring, waar u als klant tot op de dag van vandaag nog altijd van profiteert. Samen kunnen we iedere verhuizing aan. Wolthuizen Stilma Verhuizingen B.V.  is een volwaardige en integere partner in verhuizingen, inboedelopslag en transport. Wij leveren kwaliteit tegen een concurrerende prijs.

contact topmovers

Nieuws / actueel

Woensdag 19 september Vacature!

Verhuizen is een vak apart. Dat weten wij bij Wolthuizen Stilma al meer dan 100 jaar. Ervaring is onze kracht en daarmee hebben we al talloze klanten een stressvrije verhuizing bezorgd. Binnen onze verhuisteams is per direct plaats voor gemotiveerde collega’s.

Ben jij de (ervaren) verhuizer die wij zoeken?

 

Lees meer »
Dinsdag 12 juni Wolthuizen beëindigt lidmaatschap van het landelijke samenwerkingsverband Top Movers

Per 01-01-2019 stoppen wij met ons lidmaatschap van het landelijke samenwerkingsverband Top Movers. Dit betekent dat onze huisstijl dan compleet wordt vernieuwd. Ons nieuwe logo is al klaar:

Lees meer »

Erkende verhuizers Keurmerk Erkende Projectverhuizers ISO 9001 gecertificeerd ISO 14001 gecertificeerd VCA